Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про скасування подвійного ЄСВ офіційно опублікований

Реклама

Сьогодні, 2 червня, в офіційному виданні "Голос України" опублікований Закон від 13.05.2020 № 592 - IX, який скасовує подвійне оподаткування ЄСВ для осіб, що здійснюють незалежну професійну діяльність. Закон набуде чинності 1 січня 2021 року, але деякі положення запрацюють вже з 3 червня, а саме:

- платники єдиного внеску, якщо вони не є роботодавцями, звільняються від сплати і звітності з ЄСВ на увесь період їх незаконного позбавлення волі в районах проведення АТО і ООС і здійснення заходів по забезпеченню нацбезпеки за заявою члена сім'ї або платника єдиного внеску, після його звільнення .

Заява платником єдиного внеску подається впродовж 90 днів після його звільнення. Якщо платник єдиного внеску знаходиться на лікуванні (реабілітації) після звільнення, заява подається впродовж 90 днів після закінчення його лікування (реабілітації).

- підлягають списанню суми недоїмки, нараховані платникам єдиного внеску(окрім ФОП-спрощенців) за період з 1 січня 2017 року до дня набуття чинності Закону № 592-IX, а також штрафи і пеня, нараховані на ці суми недоїмки, у випадку якщо такими платниками не отримано дохід (прибуток) від їх діяльності, що підлягає оподаткуванню ПДФО, і за умови подання впродовж 90 календарних днів з дня набуття чинності Закону заяв про припинення діяльності.

Нагадає підприємцям, коли платити податки і подавати звіти бот-бухгалтер ReporTах. Крім того, бот самостійно перевіряє чи немає у вас податкових боргів і штрафів перед державою. Після перевірки - допоможе сплатити борг миттєво.

З 1 січня 2021 року особи, що здійснюють незалежну професійну діяльність і одночасно є ФОП в цих же галузях, сплачуватимуть ЄСВ за себе лише раз. ФОП (у тому числі і спрощенці), які мають основне місце роботи, звільняються від сплати ЄСВ за себе, якщо його сплатив роботодавець.

З детальнішим аналізом Закону можна ознайомитися в матеріалі: Скасування подвійного оподаткування ЄСВ: що передбачено?

Стежте за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет і друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Протестувати LIGA360

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини