Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширено перелік документів для отримання податкової знижки

Реклама

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що внесено зміни до п. п.166.2.1. та 166.2.2. п.166.2. ст. 166 Податкового кодексу, відповідно до яких уточнено перелік документів, які підтверджують витрати, що включають до податкової знижки (платіжні та розрахункові документи).

Зокрема, такими документами є: квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують продавця товарів і особу, яка зверталася за податковою знижкою), а також копії договорів за їх наявності, в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів і строк оплати за такі товари.

Також встановлено, що копії зазначених документів надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів підлягають зберіганню платником податку.

Таким чином, фізичні особи - платники податку на доходи фізичних осіб, які подають документи для отримання податкової знижки після 23 травня 2020 року, зобов'язані разом з декларацією подавати копії документів, що підтверджують витрати, які включають до податкової знижки.

Важливо!

Якщо платник податків зазначає при поданні податкової декларації лише реквізити електронного розрахункового документа, для підтвердження права такого платника на податкову знижку слід керуватися Державним сервісом перевірки квитанцій (check.gov.ua), який дає можливість перевірити факт оплати за кодом квитанції.

Вся інформація про поточні податкові зміни доступна в новому модулі ПОДАТКИ-2020, багато з матеріалів якого відкрито для вільного доступу. Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини