Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Облікова ставка НБУ знизилася на два процентні пункти

Реклама

Національний банк знизив облікову ставку до 6%. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Нагадаємо, облікова ставка становила 8%.

У НБУ пояснили, що пом'якшення монетарної політики необхідне, щоб підтримати економіку під час поступового згортання карантину.

Також Національний банк ухвалив рішення про звуження коридору процентних ставок за інструментами постійного доступу з “облікова ставка +/- 2 в.п.” до “облікова ставка +/- 1 в.п.”.

Це означає, що за нової облікової ставки кредити рефінансування овернайт будуть надаватися під 7%, а депозитні сертифікати овернайт розміщуватся під 5%.

Цикл швидкого пом'якшення монетарної політики поступово завершується. В умовах високого рівня невизначеності подальша монетарна політика Національного банку залежатиме від глибини падіння споживчого попиту та швидкості відновлення ділової активності.

Щоб тримати в фокусі важливі для вашого бізнесу зміни, замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360. Моніторинг змін законодавства, судових рішень, контроль змін в діяльності партнерів і конкурентів, налаштування персональної стрічки новин з джерел, яким довіряєте ви та ще 10 інструментів для командного управління ризиками і можливостями під час кризи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини