Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

3 важливі зміни щодо примусового стягнення боргу - ДПС

Реклама

Офіс великих платників податків ДПС звертає увагу платників податків на зміни податкового законодавства в частині примусового стягнення заборгованості, передбачені Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» від 16 січня 2020 року № 466-ІХ".

Основні зміни в механізму стягнення податкового боргу (діють з 23 травня 2020 року):

- термін, протягом якого контролюючому органу надано право на стягнення коштів та продаж майна платника податків настає через 30 календарних днів з дня надіслання (вручення) податкової вимоги, а не через 60, як було раніше.

- термін на самостійне проведення експертної оцінки зменшено до 1 місяця з дня прийняття рішення контролюючим органом, що прискорює процедуру для подальшої реалізації майна в рахунок погашення податкового боргу (раніше такий термін становив 2 місяці).

- визначено, що заходи стосовно примусового стягнення заборгованості з частини чистого прибутку (доходу) державних унітарних підприємств та їх об'єднань здійснюватимуться відповідно до ст. 59-60 та глави 9 Податкового кодексу.

Вся інформація про поточні податкові зміни доступна в новому модулі ПОДАТКИ-2020, багато з матеріалів якого відкрито для вільного доступу. Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини