Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки не штрафуватимуть позичальників за прострочення по кредиту

Реклама

16 червня Верховна Рада ухвалила Закон щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами у період дії карантину (проект № 3297).

Закон передбачає зміни до Господарського кодексу України та до Цивільного кодексу України, відповідно до яких у разі прострочення позичальником у період дії карантину або/та у тридцятиденний строк після дня його авершення виконання грошового зобов'язання за договором, відповідно до якого позичальнику було надано кредит (позику) банком або іншим кредитодавцем (позикодавцем), позичальник звільняється від обов'язків сплатити на користь кредитодавця (позикодавця) неустойку, штраф, пеню за таке прострочення.

Відзначимо, у першому читанні зміни передбачалися тільки до Господарського кодексу, але до другого читання проект доопрацювали.

Закон набуде чинності після підписання Президентом та з дня, наступного за днем його опублікування.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Замовити повний тестовий доступ до LIGA360 та ключових продуктів ЛІГА:ЗАКОН можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини