Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які податкові зміни передбачає нова програма Кабміну

Реклама

Кабмін постановою від 12 червня 2020 р. № 471 затвердив нову Програму діяльності Кабінету Міністрів України.

Відповідно до розділу 6.2 Програм Уряду визначені основні зміни в податковому законодавстві. Зокрема, передбачено:

1. Введення "нульової декларації" прибутків і станів для визначення нульової точки відліку з метою подальшого введення контролю за відповідністю розміру понесених витрат з розміром отриманих прибутків.

2. Вступ податкових стимулів відносно напряму частини прибутку підприємств на реінвестування у власний розвиток.

3.Імплементація законодавчих змін з забезпечення представлення платниками ЄСВ, платниками податків, у тому числі, податковими агентами, єдиної звітності з єдиного внеску і податку на прибутки фізичних осіб.

4. Імплементація законодавчих змін відносно функціонування Єдиної бази цих звітів про оцінку, порядок доступу, внесення, перевірки інформації з Єдиної бази на безоплатній основі і формування електронних довідок про оціночну вартість об'єкту нерухомості.

5. Імплементація законодавчих змін щодо електронного адміністрування акцизного податку з палива і спирту.

6. Імплементація законодавчих змін з впровадження програмних РРО і поетапній фіскалізації підприємницької діяльності.

7. Перегляд екологічного податку з метою підвищення його ефективності і зниження рівня забруднення атмосферного повітря і довкілля.

8. Ефективне впровадження норм Податкового кодексу України відносно прискореній амортизації.

9. Вдосконалення системи корпоративного оподаткування.

10.Врегулювання питання відносно автоматизованої оцінки майна з використанням інформаційно-телекомунікаційної системи і модуля електронного визначення оцінної вартості в профільному законодавстві.

11. Оптимізація організаційної структури ДПС, побудованої за функціональним принципом. Відновлення управлінської вертикалі, здатної виконувати покладені на ДПС завдання.

12. Введення заходів податкового стимулювання, спрямованих на відновлення економічної активності суб'єктів господарювання після завершення карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаною коронавірусом SARS - CoV - 2.

13. Перегляд діючих міжнародних договорів України про уникнення подвійного оподаткування з метою запобігання ухилення від сплати податків на прибутки і капітал і налагодження ефективного обміну інформацією.

14. Імплементація законодавчих норм з метою реалізації Угоди FATCA в частині затвердження алгоритму дій ДПС відносно передачі звітів в Податкову службу США.

15. Введення законодавчих новацій з вдосконалення контролю за трансфертним ціноутворенням у рамках імплементації плану дій ВЕРЅ з метою підвищення прозорості міжнародних транзакцій суб'єктів господарювання.

За матеріалами Курс України.

Уся інформація про поточні податкові зміни доступна в новому модулі ПОДАТКИ-2020, багато з матеріалів якого відкриті для вільного доступу. Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини