Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Анонімний грошовий переказ пропонують збільшити з 5 до 25 тис. грн.

Реклама

18 червня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 3686 щодо збільшення максимальної суми грошового переказу з 5 до 25 тисяч гривень (ініціатор - партія "Слуга народу").

З текстом цього та інших законопроектів зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Як зазначено у пояснювальній записці, 28 квітня 2020 року набули чинності зміни до Закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення", відповідно до яких максимальний розмір готівкових переказів було зменшено з 15 з тис. грн до 5 тис. грн, що створили значні незручності для простих громадян України.

З 28 квітня 2020 року анонімно не можна відправляти більше 5 тис. грн без відкриття рахунку, поповнювати рахунки інших людей, поповнювати рахунки в платіжних терміналах на цю суму і платити за отримані товари або послуги. Наприклад, поповнити банківську картку готівкою в терміналі Приватбанку або Ощадбанку без використання власної картки можна тільки на суму до 5 тыс. грн. Так само поповнення готівкою своєї або чужої банківської картки в касі банку без пред'явлення паспорта обмежено лімітом в 5 тис. грн. Найчастіше ідентифікація особистості відбувається за допомогою картки з введенням пін-коду, смс-повідомлення або документа, що посвідчує особу.

Читайте також: Роз'яснення НБУ про застосування нових правил фінмоніторингу відносно грошових переказів

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Читайте головні новини, аналітичні матеріали та інтерв'ю ЛІГА:ЗАКОН Бізнес тепер у Telegram! Також підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини