Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віддалена робота: чи можна в примусовому порядку перевести працівників

Реклама

У Держпраці зазначили, що роботодавець не може у примусовому порядку перевести працівників на дистанційну роботу на період карантину.

Переведення співробітника на віддалену роботу - це істотна зміна умов праці (ст. 32 КЗпП). Про зміну таких умов праці роботодавець повинен повідомити працівника не пізніше ніж за два місяці.

Але якщо роботодавець запроваджує такий режим за ініціативою працівника, то чекати двох місяців не потрібно. Установити віддалений режим роботи необхідно з дня, зазначеного в заяві працівника.

Для технічного відстеження та постійного моніторингу бренду компанії в мережі рекомендуємо звернути увагу на рольове місце HR в системі LIGA360. IT-екосистема являє собою єдине робочий простір для всієї команди, в тому числі для роботи віддалено. Рішення для HR-менеджера - це набір інструментів для моніторингу трудового законодавства, з усіма новаціями та експертними коментарями, а також модуль системи аналітики та моніторингу медіа-простору Semantrum для відстеження згадок бренду і відгуків про компанію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини