Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли “євробляхерів” не оштрафують за пропущені строки розмитнення

Реклама

Українська митниця навіть під час карантину штрафує за порушення термінів перебування автомобілів з іноземною реєстрацією. Закарпатська митниця розповіла, за яких умов можна уникнути штрафу.

Перш за все, потрібно в письмовій формі повідомити митний орган про те, що через карантинні обмеження немає можливості вивезти автомобіль у встановлені законом терміни.

У митний орган потрібно також подати документи, що підтверджують дію обставин непереборної сили (карантин) і особисті обставини громадянина.

Наприклад, це може бути довідка від установи охорони здоров'я, що людина 14 днів перебувала на обов'язковій самоізоляції, так як контактувала з особою з COVID-19. У цьому разі до митного органу подається письмова заява з проханням продовжити термін тимчасового ввезення автомобіля.

Митниця зазвичай продовжує термін ввезення автомобіля, і при виїзді з України не буде штрафувати.

Якщо автомобіліст лежав у лікарні, то тоді він повинен подати відповідні документи безпосередньо при виїзді з України у пункті пропуску. У цьому випадку теж не штрафуватимуть.

Таким чином, карантин автоматично не звільняє від відповідальності за порушення строків перебування авто на “єврономерах” в Україні. Треба довести, що, наприклад, перебував на обов'язковій самоізоляції або лікувався від коронавірусу в лікарні.

За матеріалами bloginside.in.ua.

Стежте за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет і друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Читайте головні новини, аналітичні матеріали і інтерв'ю ЛІГА:ЗАКОН Бізнес тепер в Telegram! Також підписуйтеся на нашу сторінку в Facebook

Також читайте:

Скасування акцизу і підвищення податку на дорогі авто: три законопроекти для "євроблях"

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини