Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За порушення маскового режиму бізнесу підвищать штрафи

Реклама

Уряд схвалив законопроект, яким пропонується посилити адміністративну відповідальність власників громадських установ і закладів, а також маршруток за недотримання маскового режиму відвідувачами й пасажирами. Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Міністр юстиції наголосив на необхідності встановлення адміністративної відповідальності за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, та встановлення відповідальності для підприємств, установ, організацій, які порушили санітарне законодавство, а саме, здійснили пропуск, допуск особи в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту або не вжили заходів щодо перебування особи в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту.

При цьому штрафи для фізичних осіб будуть істотно зменшені. Законопроєктом передбачено штраф від десяти до п'ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян - 170 - 255 грн.

Для юридичних осіб суми штрафів за недотримання маскового режиму будуть збільшені та становитимуть від 200 до 300 НМДГ (від 3 400 грн до 5 100 грн).

Відзначимо, нові штрафи застосовуватимуться після приняття відповідного закону та набуття ним чинності. Наразі це тільки законопроект.

Бажаєте першими отримувати сповіщення про прийняття законопроектів чи зміни статусу законодавства? Налаштуйте віджет smart-сигнали в екосистемі LIGA360. Щоб отримати тестовий доступ - переходьте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини