Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бот-бухгалтер ReporTax тепер обслуговує ФОПів з нестандартними податковими ставками

Реклама

Підприємці можуть самостійно визначати ставку єдиного податку для розрахунків, сплати податків та звітування у боті. Користуватися ботом для сплати податків і подання звітності ReporTax можуть ФОПи, чиї ставки єдиного податку відрізняються від стандартних. Розробники бота анонсували оновлення продукту, яке значно розширює аудиторію його користувачів. А ще - запропонували в липні подати звіт без сплати комісії.

Розрахунок і сплата податків

Залежно від даних, вказаних в Єдиному державному реєстрі, бот розпізнає ставку Єдиного податку підприємця і пропонує її підтвердити або змінити і самостійно обрати ставку ЄП. При цьому сума, яку підприємцю необхідно сплатити до бюджету, розраховується автоматично. В яких випадках можна взагалі не сплачувати цей податок ми розповідали в матеріалі «Коли ФОП звільняється від сплати єдиного податку».

Неплатники ЄСВ тепер можуть користуватися ботом і відмовитися від сплати цього податку вже на етапі формування рахунку. До переліку неплатників єдиного соціального внеску зараз входять пенсіонери та люди з інвалідністю, а з 2021 року цей перелік буде розширено.

Податкова звітність

Для підприємців, що звітуються поквартально та у липні мають подати податкову звітність, є приємний сюрприз. Завдяки партнеру Vodafone, абоненти цього оператора зможуть безкоштовно замінити сім-карту, щоб мати можливість підписувати звіти за допомогою Mobile ID.

Mobile ID - це особистий кваліфікований цифровий підпис (ЕЦП/КЕП) та засіб ідентифікації, що зберігається на сім-карті та має високий рівень захисту особистих даних.

Детальніше про умови дізнайтеся на сторінці оператора.

Нагадаємо, що несвоєчасне подання звітності несе за собою нарахування штрафу у розмірі від 340 гривень. Які ще штрафи можуть накласти податківці на підприємців читайте в нашій новині.

Крім того, розробники бота - компанії ЛІГА:ЗАКОН та Juscutum - анонсовували можливість додавати до книги доходів інформацію про доходи в фунтах стерлінгів.

Оцінити переваги бота та подати квартальну звітність в липні можна без сплати комісії за користування. Спробуйте сьогодні!

Довідка: ReporTax - це бот-бухгалтер для фізосіб-підприємців 2 і 3 групи, який вміє:

  • Підписувати і відправити звітність з КЕП/ЕЦП або Mobile ID

  • Розраховувати суми податків та сплачувати їх

  • Перевіряти наявність боргів, штрафів до держбюджету

  • Вести облік доходів в національній та іноземній валюті.


Дізнатися більше про бот

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини