Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новостворені ФОП можуть зареєструвати книгу обліку доходів після карантину

Реклама

Головне управління ДПС у Львівській області повідомляє, що книгу обліку доходів ФОП тимчасово можна заповнювати без її реєстрації в ДПС.

Зареєстровані під час карантину фізичні особи - підприємці можуть заповнювати Книги обліку доходів (Книги обліку доходів та витрат) без її попередньої реєстрації в органах ДПС.

У подальшому, протягом трьох місяців з дня прийняття Урядом рішення про відміну карантину, такі підприємці повинні подати на реєстрацію зазначені Книги, до яких внесені дані про доходи (доходи і витрати), отримані чи здійснені під час карантину.

Так, відповідно до п. 3 постанови Кабміну № 255 дозволено фізичним особам - підприємцям та фізичним особам, які провадять незалежну професійну діяльність, тимчасово, на період карантину, вести облік доходів і витрат без використання книг обліку доходів і витрат (книг обліку доходів), якщо ведення зазначених книг повинно розпочатися після встановлення карантину, за умови подальшого подання такими особами книг обліку доходів і витрат (книг обліку доходів), до яких внесені дані про доходи та витрати, отримані (здійснені) ними протягом карантину, для реєстрації до контролюючих органів протягом трьох місяців з дня прийняття рішення про відміну карантину.

Нагадуємо, що дізнатися все про оподаткування в умовах карантину-2020 ви можете у випуску видання "ЮРИСТ&ЗАКОН". Ви можете придбати повний доступ до електронного видання "ЮРИСТ&ЗАКОН" за посиланням.

Зверніть увагу на ReporTax - перший в Україні бот-бухгалтер, який сплачує податки та подає звітність для ФОП. Бот знає актуальні рахунки для всіх платежів и допомагає контролювати свої розрахунки з бюджетом. З ReporTax ви забудете про складні форми - в форматі діалогу бот сам заповнить декларацію і відправить до податкової. Тільки в липні 2020 року можна заплатити податки і подати квартальний звіт через бот без сплати комісії за використання!

Читайте головні новини, аналітичні матеріали та інтерв'ю ЛІГА:ЗАКОН Бізнес тепер у Telegram! Також підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини