Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 серпня запрацюють нові штрафи за порушення правил застосування РРО

Реклама

ГУ ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що законами № 128-IX та № 129-ІХ запроваджується ряд новацій, зокрема у сфері застосування РРО.

Зокрема, за незастосування РРО або програмних РРО та застосування їх з порушенням передбачаються штрафні (фінансові) санкції.

З 1.08.2020 застосовуватиметься штраф у розмірі 10% (за перше порушення) і 50 % (за кожне наступне порушення) вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг);

З 01.01.2021 розмір штрафу становитиме 100 % і 150 % вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) за перше й наступне порушення відповідно.

Зараз за вчинене вперше порушення - штраф 1 гривня, а за кожне наступне вчинене порушення - 100 % вартості проданих з порушеннями товарів (послуг).

Нагадаємо, введення нових розмірів штрафів планувалось з 19.04.2020, але Законом України від 17 березня 2020 року № 533-IX терміни застосування штрафних санкцій було перенесено.

ДПС презентувала тестову версію програмного РРО: тест до кінця липня

Зручно та швидко сплатити податки і подати звіти можна за допомогою бота-бухгалтер ReporTах. Просто додайте свою банківську карту - бот самостійно сплатить ЄСВ та Єдиний податок на актуальні рахунки. Тільки в липні 2020 року можна заплатити податки і подати квартальний звіт з ботом без сплати комісії за його використання

Читайте також: Штрафи за незастосування РРО

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини