Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Облікова ставка залишиться на поточному низькому рівні принаймні до кінця цього року - НБУ

Реклама

Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 6%. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Нагадаємо, у червні облікова ставка НБУ знизилася на два відсоткові пункти.

Регулятор прогнозує помірне зростання цін та подальше зниження вартості кредитів. Інфляція цього року має повернутися в цільовий діапазон 5% +/- 1 в.п.

На ціни впливатиме подорожчання енергоносіїв та гірший врожай фруктів. Українська економіка впаде на 6% у 2020 році, однак у наступні роки повернеться до зростання на рівні близько 4%.

Облікова ставка залишиться на поточному низькому рівні принаймні до кінця цього року. В наступному році Національний банк буде приймати рішення щодо облікової ставки залежно від реалізації проінфляційних ризиків, у тому числі зміни соціальних стандартів, та темпів відновлення економіки.

Ключовим припущенням макропрогнозу НБУ є продовження співпраці з МВФ. Головним ризиком для цього прогнозу є триваліший термін пандемії коронавірусу та повернення до жорсткіших карантинних заходів, необхідних для її подолання як в Україні, так і в світі.

Щоб тримати в фокусі важливі для вашого бізнесу зміни, замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360. Моніторинг змін законодавства, судових рішень, контроль змін в діяльності партнерів і конкурентів, налаштування персональної стрічки новин з джерел, яким довіряєте ви та ще 10 інструментів для командного управління ризиками і можливостями під час кризи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини