Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін надав нові рекомендації щодо карантинних обмежень та графіків роботи

Реклама

Кабмін постановою № 641 оновив правила карантину і запровадив посилені протиепідемічні заходи на території зі значним поширенням COVID-19, зокрема, затвердивши рекомендації на час карантину для держорганів і суб'єктів господарської діяльності. Постанова набирає чинності 1 серпня.

З повним текстом документу можна ознайомитися у модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Рекомендації органам виконавчої влади, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності

Рекомендовано органам виконавчої влади, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності забезпечити:

- на період дії карантину з метою обмеження скупчення осіб в транспорті та на шляхах прямування на роботу/з роботи застосування за можливості гнучкого режиму робочого часу, який, зокрема, передбачає різний час початку і закінчення роботи для різних категорій працівників, дистанційну (надомну) роботу;

- встановлення відстані у прикасовій та касовій зонах закладу торгівлі між особами (за винятком покупця і продавця) не менше ніж 1,5 метра та/або наявність між ними відповідних захисних екранів;

- дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між відвідувачами, які очікують дозволу на вхід до приміщень.

Рекомендації суб'єктам господарювання

Рекомендовано суб'єктам господарювання на період дії карантину внести (у разі потреби) зміни до режимів їх роботи з метою встановлення початку роботи о 9-й, 10-й годині чи більш пізній час.

Зокрема, встановити початок роботи о 10-й годині або більш пізній час для суб'єктів господарювання, які провадять свою діяльність у таких видах економічної діяльності:

- оптова та роздрібна торгівля;

- ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів;

- поштова та кур'єрська діяльність;

- тимчасове розміщення та організація харчування;

- страхова діяльність;

- освіта;

- надання соціальної допомоги;

- мистецтво, спорт, розваги та відпочинок.

Криза - час опанувати навички ризик-менеджменту. Спробуйте новий інструмент з управління ризиками і можливостями від ЛІГА:ЗАКОН. Проводьте моніторинг правового й інформаційного поля, бізнес-розвідку про конкурентів і партнерів, обговорюйте і спільно з командою визначайте інтенсивність впливу на вашу компанію і вірогідність наслідків з екосистемою LIGA360.

Також читайте:

Карантин продовжили до 31 серпня;

Хто повинен пройти самоізоляцію та обсервацію відповідно до нової постанови Кабміну

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини