Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОПів пропонують звільнити від ЄСВ до закінчення карантину не лише за себе, а й за найманих працівників

Реклама

Депутати пропонують звільнити від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, членів фермерського господарства та ФОП не лише за себе (як передбачено на сьогодні), а й за найманих працівників по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину. Цей період має зараховуватися до страхового стажу для виплати пенсії, іншої державної допомоги, соціального страхування.

Відповідний законопроект № 3824-1 зареєстровано у Верховній Раді.

Проект є альтернативним до проекту № 3824, яким пропонується продовжити на фіксований період з 1 по 30 червня 2020 року звільнення від сплати ЄСВ за себе: фізичних осіб - підприємців та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність. Нагадаємо, ФОПи звільнені від сплати ЄСВ за себе за березень, квітень та травень.

Зручно та швидко сплатити податки і подати звіти можна за допомогою бота-бухгалтер ReporTах. Просто додайте свою банківську карту - бот самостійно сплатить ЄСВ та Єдиний податок на актуальні рахунки. Тільки в липні 2020 року можна заплатити податки і подати квартальний звіт з ботом без сплати комісії за його використання.

Крім того, з 1 січня 2021 буде розширено перелік платників ЄСВ, які звільняються від сплати за себе

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини