Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи штрафуватимуть за несплату ЄСВ під час карантину: роз'яснює ДПС

Реклама

ДПС роз'яснює, що пунктом 9 прим. 11.1 розд. VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону № 2464-VI встановлено, що тимчасово штрафні санкції, визначені частиною одинадцятою ст. 25 Закону, не застосовуються за наступні порушення, вчинені щодо періодів з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину:

  • несвоєчасна сплата (несвоєчасне перерахування) ЄСВ;

  • неповна сплата або несвоєчасна сплата суми ЄСВ одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується ЄСВ (авансових платежів);

  • несвоєчасне подання звітності, передбаченої Законом № 2464, до контролюючих органів. При цьому абзаци другий та третій п. 7 частини одинадцятої ст. 25 Закону N 2464 щодо такого порушення, вчиненого щодо періодів з 01 по 31 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, не застосовується.

Так, згідно з абзацами другим та третім п. 7 частини одинадцятої ст. 25 Закону № 2464 неподання, несвоєчасне подання звітності платником єдиного внеску, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне таке неподання або несвоєчасне подання, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне таке неподання або несвоєчасне подання (1020 грн).

Відповідно до п. 9 прим. 11.2 розд. VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону № 2464 протягом періодів з 1 березня по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, платникам єдиного внеску не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню.

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків за всіма напрямками чинного податкового законодавства можна знайти в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. База перебуває в актуальному стані, доповнюється новими запитаннями-відповідями. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Щоб тримати в фокусі важливі для вашого бізнесу зміни, замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини