Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Клієнти банків отримали майже цілодобовий доступ до фінансових послуг

Реклама

З 3 серпня СЕП запрацювала в режимі 23/7. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Регулятор зазначає, що перехід на розширений регламент роботи пройшов успішно, а система доступна для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень. Учасники СЕП можуть здійснювати міжбанківський переказ коштів з 01:00 до 24:00. У роботі системи існує технологічна перерва впродовж однієї години під час переходу на новий банківський день - з 00:00 до 01:00.

Раніше СЕП забезпечувала приймання міжбанківських платежів з 8:30 до 19:00 у робочі дні та не функціонувала в святкові та вихідні дні.

Виконання банками міжбанківського переказу коштів через СЕП у режимі 23/7 є добровільною опцією. Банки самостійно приймають рішення щодо часу початку та завершення роботи в СЕП.

"Тепер клієнти банків матимуть майже цілодобовий доступ до фінансових послуг та зможуть проводити чутливі до часу платежі в зручному для них режимі. Це позитивно сприятиме розширенню фінансової інклюзії, впровадженню нових інноваційних інструментів безготівкового переказу коштів та зростанню частки безготівкових розрахунків", - зазначив  директор Департаменту інформаційних технологій НБУ Володимир Нагорнюк.

Робота СЕП у режимі 23/7 стане першим етапом для переходу системи на цілодобовий режим роботи.

Бізнес потребує контролю, особливо в період нестабільних економічних умов. Моніторте стан компаній цілодобово у системі CONTR AGENT, яка містить базу досьє на понад 6,5 млн компаній та ФОП України. Почати моніторинг зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини