Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Карантин в Україні планують продовжити до 1 листопада

Реклама

Через зростання кількості нових випадків захворювання на COVID-19, Кабінет Міністрів пропонує продовжити карантин до 1 листопада. Про це повідомляє Офіс Президента України.

Загальна кількість осіб, що захворіли на коронавірусну інфекцію в Україні від початку пандемії, перевищила 108 тисяч. Найбільш постраждалі на сьогодні області - Чернівецька, Івано-Франківська, Харківська й Тернопільська.

З огляду на негативну динаміку захворюваності Володимир Зеленський підтримав необхідність вжиття превентивних заходів. Зокрема, впровадження заборони на роботу нічних клубів, проведення концертів.

«Але карантин має залишатися адаптивним та необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах», - наголосив Президент.

Уряд розробляє регламент заборони на в'їзд в Україну іноземних громадян з країн, що потрапляють у «червону зону» епідемії, строком на 30 днів. Ця заборона не стосуватиметься водіїв транзитного транспорту та представників гуманітарних місій.

На прохання Прем'єр-міністра Ізраїлю ухвалено рішення про суттєве обмеження паломництва хасидів до Умані для святкування Рош га-Шана.

Водночас Володимир Зеленськиий зазначив, що для громадян Білорусі варто передбачити пом'якшені умови в'їзду в Україну.

У зв'язку з наближенням сезону респіраторно-вірусних інфекцій МОЗ готується до закупівель протигрипозних вакцин для груп ризику: медиків, працівників поліції, прикордонної служби, галузі освіти - всього 1,5 млн осіб.

Президент додав, що напередодні нового епідемічного сезону також необхідно збільшити кількість ліжок у лікарнях і запустити масову програму вакцинації від грипу.

Будьте в курсі суперечливих законодавчих змін, активізації рейдерських атак, стану контрагентів, партнерів, конкурентів і свого підприємства. Обирайте LIGA360 на найвигідніших умовах.

Читайте головні новини, аналітичні матеріали та інтерв'ю ЛІГА:ЗАКОН Бізнес тепер у Telegram! Також підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини