Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

МВС оновило Інструкцію про порядок придбання та зберігання зброї

Реклама

МВС наказом від 16.06.2020 № 459 затвердило зміни до Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів. Наказ зареєстровано в Мін'юсті 25 серпня 2020 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Оформлений відповідний дозвіл видаватиметься керівникам підприємств, установ, організацій, громадянам та їх представникам після пред'явлення документа, що посвідчує особу.

Для отримання дозволу суб'єктам господарювання необхідно буде надати копію документа, що підтверджує право власності або користування приміщенням для провадження суб'єктом господарювання відповідного виду господарської діяльності.

Надано нові визначення бойової, несучасної, старовинної та мисливсьої зброї. Зокрема, до бойової зброї не належить старовинна зброя та її сучасні копії, а старовинною вважається вогнепальна зброя, виготовлена не пізніше 1899 року і не призначена для стрільби патронами з металевими гільзами центрального бою та кільцевого запалення.

Мисливська вогнепальна зброя - вогнепальна зброя, що відповідає вимогам, установленим до мисливської зброї технічним регламентом, а за його відсутності - національним (галузевим) стандартам.

Визначено вимоги до довжини ствола мисливської зброї: для нарізної зброї має становити більше 200 мм, а для гладкоствольної - не менше 450 мм.

У разі якщо приклад складаний, загальна довжина зброї вимірюється в складаному стані, крім випадків, коли зброя із складаним прикладом нездатна здійснити постріл. Загальна довжина зброї або її ствола включає всі частини зброї або ствола, які неможливо відокремити від зброї або ствола без використання спеціальних інструментів.

Для одержання дозволу для осіб, яким видано паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм, потрібно надати копію паспорта та витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання.

Холодна зброя - мисливські ножі придбаваються громадянами за наявності дозволу органу поліції на право зберігання та носіння мисливської вогнепальної зброї. При цьому в книзі обліку холодної зброї - мисливських ножів (додаток 24) магазин робить відмітку про реалізацію відповідного ножа та видає довідку про реалізацію ножа.

За відсутності у громадянина дозволу органу поліції на право зберігання та носіння мисливської вогнепальної зброї мисливські ножі придбаваються за дозволом на право придбання холодної зброї.

Видана магазином довідка про реалізацію ножа разом з дозволом на право зберігання та носіння мисливської вогнепальної зброї підтверджує право громадянина на зберігання та носіння холодної зброї - мисливського ножа виключно разом з мисливською вогнепальною зброєю під час полювання та прямування до/з місця проведення полювання без отримання додаткового дозволу органів поліції.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма законодавчими нововведеннями разом з системами ЛІГА:ЗАКОН.Спробуйте тестовий доступ 

Спробуйте комплексне рішення LIGA360 та отримайте єдиний інструмент командного управління для всієї компанії зі знижкою до 50%. LIGA360 пропонує безліч переваг:

  • Обговорення, аналіз і контроль зовнішніх ризиків і критичних змін

  • Ефективна віддалена робота усієї команди

  • Ключова бізнес-інформація для правильних рішень

  • Єдиний інформаційний простір

Пропозиція діє тільки до 31 серпня. Встигніть оформити замовлення за найвигіднішими умовами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини