Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують позбавляти волі за шахрайство з ПДВ

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано проект закону № 3959, яким пропонується додати до Кримінального кодексу статтю за шахрайство з ПДВ. Ініціатори - Данило Гетманцев та Ольга Василевська-Смаглюк.

З текстами законопроектів зручно ознайомитися в відповідному модулі ІПС ЛІГА :ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Що вважатимуть злочином

Шахрайством з податком на додану вартість вважатиметься розкрадання або заволодіння бюджетними коштами шляхом отримання бюджетного відшкодування або подання заяви про повернення суми бюджетного відшкодування на підставі подання завідомо неправдивих відомостей, в тому числі в результаті використання завідомо підробленого документа.

Покарання за порушення

Вищезазначене правопорушення каратиметься:

- штрафом до 50 НМДГ (850 грн), або виправні роботи на строк до 240 годин, або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого;

- за повторне порушення - штраф від 50 до 100 НМДГ (850 - 1700 грн) або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

- ці ж порушення у значних розмірах - караються штрафом від 200 до 400 НМДГ (3400 - 6800 грн) або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Бажаєте першими отримувати сповіщення про прийняття законопроектів чи зміни статусу законодавства? Налаштуйте віджет smart-сигнали в екосистемі LIGA360. Щоб отримати тестовий доступ - переходьте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини