Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для ФОПів-єдинників готують нові правила обліку доходів

Реклама

У Верховній Раді зареєстрували ще один законопроект, яким пропонується врегулювати питання обліку доходів фізичних осіб-підприємців (проект №3993-1).

Нагадаємо, проектом №3993 запропоновано повернути паперову Книгу обліку для ФОПів, яку раніше скасували Законом №786.

Народні депутати вважають, що скасування з 1 січня 2021 року Книги обліку доходів для ФОП-єдинників без встановлення типової форми обліку доходів може призвести до запровадження тотального застосування РРО, розширення сфер застосування яких у попередніх роках не призвело до очікуваних результатів з детінізації такої економічної діяльності.

Законопроект №3993-1 передбачає збереження системи обліку доходів для фізичних осіб - підприємців, які є платниками єдиного податку, через ведення обліку їх доходів за типовою формою шляхом щоденного відображення отриманих доходів як в паперовому, так і в електронному вигляді, в тому числі через електронний кабінет таких платників.

Для ФОП, що будуть вести облік доходів через електронний кабінет, запроваджується новий електронний сервіс - автоматичне заповнення і перевірка в електронному кабінеті податкової декларації та після її підписання платником податку подання через електронний кабінет до контролюючого органу.

Нагадаємо, вести облік доходів можна за допомогою бота-бухгалтера ReporTах. Наприкінці місяця бот автоматично підраховуватиме загальну суму доходу та податок до сплати. Крім того, бот самостійно перевіряє чи немає у вас податкових боргів і штрафів перед державою. Після перевірки - допоможе сплатити борг миттєво.

До Дня підприємця ЛІГА:ЗАКОН підготувала вибухову пропозицію. Отримайте всі інструменти для роботи ФОП в єдиному рішенні LIGA360: ПІДПРИЄМЕЦЬ зі знижкою 30%. Останні зміни законодавства, пов'язані з підприємницькою діяльністю, перевірка надійності контрагентів та партнерів, автоматична звітність до держорганів, а головне - сповіщення про зміни, які можуть вплинути на ваш бізнес. Отримайте унікальний шанс придбати комплексне рішення LIGA360 всього за 273 грн

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини