Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці попереджує роботодавців про ризики при укладенні договору аутстаффінгу

Реклама

Головне управління Держпраці у Херсонській області інформує, що на ринку праці продовжують здійснювати діяльність посередники та фірми, які працюють за договорами аутстаффінга (працівник наймається, або продовжує працювати в одній компанії чи фірмі, а числиться у штаті іншої - так названої компанії-аутстаффера).

Найчастіше зустрічаються такий варіант оформлення відносин, коли компанія-аутстаффер жодним чином не оформлює своїх працівників, тобто позбавляє громадян гарантованого державою права на офіційну працю та відповідно отримання ними державних гарантій та страхового стажу.

В управлінні Держпраці закликають всіх роботодавців бути уважними та обережними, оскільки, багато аутстаффінгових компаній створюються з метою організації схем з фіктивної діяльності, ухилення від сплати податків чи відмивання доходів. Зокрема, слід звертати увагу, яким чином працівник працевлаштований безпосередньо компанією-аутстаффером.

Тому, всім підприємцям радять утриматися від укладання сумнівних договорів з ненадійними аутстаффінговими компаніями заради дрібної фінансової вигоди та працювати виключно у правовому полі.

Підготуватися до перевірок Держпраці допоможе ресурс "Мистецтво оборони". Тестовий доступ можна отримати за посиланням.

Як захистити свій бізнес та розібратися в рутині підприємницької діяльності? Обирайте комплекс діджитал інструментів для вирішення головних задач ФОП. Усі шаблони та підказки для оформлення звітності, доступ до законодавчих актів, які регулюють підприємницьку діяльність, моніторинг контрагентів та бізнес-партнерів у режимі 24/7. Скористайтеся акційною пропозицією -30%.

Читайте також: Небезпека використання аутстафінгу в Україні

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини