Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи за порушення при використанні РРО істотно зростуть з 1 січня

Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що останнім часом запроваджено ряд новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема, у разі незастосування РРО або програмних РРО (ПРРО), застосування їх з порушенням встановлених вимог законодавством передбачаються штрафні (фінансові) санкції.

Так, тимчасово з 1 серпня 2020 року застосовується штраф у розмірі 10 % (за перше порушення) і 50 % (за кожне наступне порушення) вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг).

Із 1 січня 2021 року розмір штрафу становитиме 100 % і 150 % вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) за перше та наступне порушення відповідно.

Відповідні зміни передюачено законами № 128-IX та № 129-ІХ запроваджується ряд новацій у сфері застосування РРО.

Слід зазначити, що введення нових розмірів штрафів планувалось з 19 квітня 2020 року, але Законом № 533-IX терміни застосування штрафних санкцій було перенесено.

Читайте також: Серпневі РРО-новації: готуймось до оновлених штрафів. Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом.

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет-видань і друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини