Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збільшено суми розрахунку збитків за нецільове використання земельних ділянок

Реклама

Кабмін постановою від 9 вересня № 800 оновив Методику визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу.

Постановою збільшено розміри сум:

- середньорічного доходу від використання земель за цільовим призначенням;

- середньорічного додаткового доходу, отриманого внаслідок фактичного використання земельних ділянок не за цільовим призначенням;

- нормативних втрат від знищення ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу, які використовуються при розрахунку розміру шкоди, спричиненої внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу.

Також змінено порядок застосування коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель, який використовуються при розрахунку розміру шкоди. Коефіцієнт індексації дорівнює добутку коефіцієнтів індексації нормативної грошової оцінки земель за 2020 та наступні роки, що розраховуються Держгеокадастром відповідно до статті 289 Податкового кодексу України.

Розраховувати розмір шкоди, заподіяної державі та територіальним громадам проводиться Держекоінспекцією та її територіальними органами або Держгеогадастром і його територіальними органами, а розмір збитку, заподіяного юридичним і фізичним особам, - територіальними органами Держгеокадастру.

ЛІГА:ЗАКОН пропонує комплексний інструмент LIGA360 для агробізнесу, який дає змогу команді працювати в єдиному робочому просторі. Комплекс інформаційно-аналітичних продуктів містить головні інструменти, які допомагають відстежувати зовнішні ризики й ухвалювати сильні рішення для втримання лідерських позицій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини