Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для реконструкції садибного будинку отримувати будівельний паспорт не потрібно

Реклама

Для здійснення реконструкції садибного будинку без зміни функцій чи техніко-економічних показників отримувати будівельний паспорт не потрібно.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА та начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.

Якщо ви плануєте змінювати параметри, функцію чи ТЕП будинку, вам потрібно отримувати або будівельний паспорт, якщо площа будівлі становить до 500 квадратних метрів, або містобудівні умови та обмеження, якщо площа більша.

На що звернути увагу, готуючи проект реконструкції садибного будинку:

- поверховість: садибна забудова не може перевищувати 3 поверхи, не враховуючи мансарду (для отримання містобудівних умов і обмежень) і 2 поверхи + - мансарда (для отримання будпаспорту);

- відсоток забудови: не дозволяється, щоб забудова займала понад 50% площі території;

- умови пожежної безпеки: при проектуванні, а потім і при будівництві об'єкту необхідно дотриматись протипожежних відстаней до сусідніх будинків, врахувати - проїзди для пожежних машин, тощо.

Також згідно зі статтею 103 Земельного кодексу у плануванні забудови важливо враховувати інтереси сусідів, зокрема, уникати:

- надмірного затемнення сусідських будинків;

- інсоляції;

- розміщення об'єктів по межі земельної ділянки або на ненормативній відстані від неї.

Нагадуємо, перевірити будівельну компанію на надійність перед укладенням договору підряду можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Сервіс дає змогу дізнатися актуальну та достовірну інформацію з державних реєстрів та відкритих джерел.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини