Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Маркетингові послуги та просування товарів: як підтвердити податковій

Реклама

ДПС у індивідуальній податковій консультації від 28.07.2020 р. № 3083/ІПК/99-00-05-05-02-06 розглянула звернення щодо оформлення та підтвердження первинними документами маркетингових послуг та послуг з просування товарів.

Платник запитав, які документи повинні підтверджувати отримані послуги та яка інформація повинна міститися в цих документах.

Податківці нагадали, що платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, не підтверджених документами, що визначені абзацом першим п. 44.1 ст. 44 ПК. Для обрахунку об'єкта оподаткування платник податку на прибуток використовує дані бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

Отже, витрати та доходи підприємства за операціями з надання маркетингових послуг та послуг з просування товарів формуються за правилами бухгалтерського обліку на підставі первинних документів.

Для контролю та впорядкування оброблення даних на підставі первинних документів можуть складатися зведені облікові документи. Первинні та зведені облікові документи можуть бути складені у паперовій або в електронній формі та повинні мати такі обов'язкові реквізити:

  • назву документа (форми);

  • дату складання;

  • назву підприємства, від імені якого складено документ;

  • зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції;

  • посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення;

  • особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Зверніть увагу: ФОП-загальносистемник може включати до складу витрат рекламні послуги, а податківці під час перевірки витрат на рекламу не мають права оцінювати її доцільність.

Податківці повідомляють, що регулювання питань методології бухгалтерського обліку та фінансової звітності здійснюється Мінфіном, тому, з питань оформлення первинних документів, що підтверджують надання маркетингових послуг та послуг з просування товарів, доцільно звернутися до Міністерства фінансів.

Проте нагадаємо, що Верховний Суд вже роз'яснив які документи можуть підтвердити податківцям отримання маркетингових послуг.

Читайте також аналітичні матеріали:

Маркетингові послуги: податковий облік

Первинні документи, необхідні платнику податків: судова практика

Первинний документ у рекламі

Скористайтеся унікальною пропозицією: оформлюйте передплату професійних видань ЛІГА:ЗАКОН півроку або рік - та отримайте безкоштовний доступ до кінця 2020 року.

ЛІГА:ЗАКОН презентує Verdictum PRO - першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Система Verdictum PRO дає змогу визначити вірогідність ухвалення схожого судового рішення за допомогою математичних моделей машинного зчитування інформації. Сьогодні Verdictum PRO аналізує понад 80 млн документів. Долучайтеся до перших користувачів революційного рішення Verdictum PRO

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини