Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як COVID-19 за пів року вплинув на бізнес в Україні: результати дослідження

Реклама

Американська торговельна палата в Україні разом з компанією-членом Палати «Делойт» провела опитування «Вплив COVID-19 на бізнес в Україні: 6 місяців карантину». В опитуванні взяли участь 100 представників із 94 компаній-членів Американської торговельної палати в Україні. Майже половина респондентів опитування - це керівники компаній (49%). Загалом серед респондентів - 86% керівників найвищої ланки.

Топ-3 стратегічні дії, які бізнес найбільше очікує від Уряду:

- це продовження потужної програми реформ (87%),

- продовження співпраці з МВФ для забезпечення макроекономічної стабільності (63%),

- створення економічних стимулів/заохочень для збереження зайнятості та стимулювання інвестицій (50%).

50% респондентів вказали, що дохід компаній зменшився у зв'язку з пандемією та спричиненими нею наслідками.

77% представників бізнесу зазначили, що кількість співробітників в їхніх компаніях за останні півроку не змінилася.

61% респондентів вказали, що вони не змінили заробітну плату співробітників.

Більше половини респондентів (51%) зазначили, що їхні компанії не скорочували інвестиції в Україну за останні півроку. Водночас більше третини респондентів (35%) зазначили скорочення інвестицій.

Більше трьох четвертих респондентів зазначили, що віддалена робота стала частиною робочого життя для їхніх співробітників. При цьому 7% респондентів вказали, що майже всі, а 17% - що всі співробітники в їхніх компаніях працюють віддалено. 32% респондентів вказали, що їхні компанії, в яких співробітники працюють з дому, наразі не мають чіткого плану щодо повернення своїх співробітників на робочі місця.

24% респондентів зазначили, що їхні співробітники працюють більше годин на день під час карантину у порівняно з докарантинним періодом; для 58% змін у кількості робочого часу співробітників не відбулося.

Найбільшими викликами у сфері людського капіталу за останні півроку стали емоційне вигорання співробітників, складнощі в комунікації команд та нерівномірний розподіл роботи всередині або між командами.

54% респондентів зазначають, що їхні компаній продовжують надавати допомогу суспільству для захисту від COVID-19. Найпоширеніші способи допомоги - забезпечення засобами захисту (57%) та фінансова підтримка (41%).

Майже половина респондентів (47%) вважають, що їхні клієнти почуватимуться в безпеці для участі в офлайн-заходах компанії не раніше 2021 року.

Переглянути детальні результати можна за посиланням: https://deloi.tt/2GqJkAu

Читайте професійні новини з перевірених джерел та отримуйте понад 10 інструментів, що автоматизують щоденну роботу аудитора та бухгалтера з LIGA360:КОМПЛЕКСНІ РІШЕННЯ.

Відстежувати, що пишуть, говорять чи показують ЗМІ про вас або вашу компанію можна за допомогою сервісу медіамоніторингу Semantrum. Відстежуйте згадки про ваш бренд і відгуки про компанію зі знижкою до 30% на Semantrum та персональний робочий простір для піарника у системі LIGA360 .

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини