Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні розпочався Місяць кібербезпеки 2020

Реклама

День кібербезпеки в Україні традиційно розпочинається із заходів у вищих навчальних закладах як Місяць кібербезпеки. Участь у відкритті заходу взяли понад три тисячі фахових студентів, викладачів, аспірантів та фахівців в сфері кібербезпеки з усієї України.

«Надійність і конкурентоздатність України в сфері кібербезпеки залежить від рівня фахової підготовки молоді та формується в вишах, на кафедрах, лабораторіях та полігонах. Тому зв'язок і взаємодія бізнесу влади і суспільства з молоддю, з навчальними закладами, яку ми поклали в основу Місяця кібербезпеки, є ключовими. Наше спільне завдання - підняти рівень поінформованості суспільства і рівень компетентності і мотивації молоді», - поділився метою заходу голова Антикризового центру кіберзахисту бізнесу при ТПП України, віце-президент Київської торгово-промислової палати Володимир Коляденко.

Компанія ЛІГА:ЗАКОН виступає інформаційним партнером серії заходів у місячнику з кібербезпеки.

Необхідність проведення Дня кібербезпеки для навчальних закладів України зумовлена тим, що підвищується попит на фахівців, які виконують функції аналізу безпеки інформаційних ресурсів, безпечного адміністрування і програмування. Саме тому захід проводився у Київському коледжі зв'язку, який є одним із найстаріших, що готує фахівців у сфері інформаційно-комунікаційних технологій. Ключові виші країни, які є головними осередками в країні з підготовки студентів за спеціальністю 125 кібербезпека, взяли участь у заході в онлайн-режимі.

Для студентів експерти розповідали про нову кібербезпекову стратегію держави, роль надійної кібербезпеки для ведення сучасного бізнесу, про напрямки професійної освіти та сертифікації у сфері кібербезпеки, кібергігієни населення, питань кіберзахисту банківської сфери та інші.

Олександр Потій, заступник Голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, підтримав ініціативу Торгово-промислової палати та заявив про готовність співпрацювати та надати інституційну підтримку громадському сектору, який займається питаннями кібербезпеки. За його словами, Держспецзв'язок разом з РНБО вже працює над розробленням програми з кібербезпеки, в якій будуть закріплені положення для освіти й науки в тому числі. «Ми зараз обговорюємо ініціативу з керівниками вищих навчальних закладів - створення на базі вишів мережі центрів передового досвіду Cybersecurity Center of Excellence. Як показує європейська практика, ці центри стають регіональними осередками для впровадження передових знань і практик по кіберзахисту».

Збитки у світі від кіберзагроз сягають астрономічних значень і тому регулярний щорічний Місяць кібербезпеки повинен стати нормою і бути підтриманим на законодавчому рівні - вважає керівник управління інформаційної безпеки Апарату РНБО України Володимир Звєрєв. Він анонсував, що фахівці Національного координаціи?ного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони Украі?ни розпочали розробку Стратегії кібербезпеки України. Серед пріоритетів реалізації такої стратегії - посилення спроможності національної системи кібербезпеки для ефективної протидії кіберзагрозам та розвиток державно-приватного партнерства.

Голова підкомітету цифрової інфраструктури, електронних комунікацій та смарт-інфраструктури Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко підкреслив, що на сьогодні у держави відсутні закони про кібербезпеку: «Комітет з питань цифрової трансформації зараз розробляє новий закон про кібербезпеку і закон про критичну інфраструктуру. Я вважаю, що посадові особи, які прийшли працювати на об'єкти критичної інфраструктури, повинні нести відповідальність за витік даних. Ці зміни ми обов'язково внесемо до законодавства».

Організатором заходу виступив Антикризовий центр кіберзахисту бізнесу при ТПП України за підтримки РНБО України, Держспецзв'язку, Департаменту кіберполіції МВС України, Київської торгово-промислової палати, ДП «Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки» Міністерства інфраструктури та Київського відділення Малої академії наук України.

Наступним заходом у рамках Місяця кібербезпеки стане Третій щорічний Міжнародний Форум «Кібербезпека - захистимо бізнес, захистимо державу», що відбудеться 6 жовтня 2020 року у форматі онлайн

Щоб бачити як інфопростір впливає на вашу компанію, отримайте доступ до екосистеми LIGA360. Дашборд інформаційних ризиків дає змогу стежити за ключовими подіями та навести лад в комунікаціях зі співробітниками. Замовляйте доступ та створюйте своє персональне рішення з індивідуальним набором робочих місць та продуктів для вашого бізнесу разом з LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини