Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстрацію ПН/РК зупинено: за яких умов відбувається реєстрація в ЄРПН

Реклама

У ДПС роз'яснили, як відбувається прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН, реєстрацію яких зупинено.

Прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН, реєстрацію яких зупинено, здійснює комісія регіонального рівня (п. 2 Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних).

Комісія регіонального рівня протягом п'яти робочих днів, що настають за днем отримання пояснень та копій документів, приймає рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН та надсилає його платнику податку в порядку, встановленому ст. 42 ПК.

Водночас, рішення про відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН може бути оскаржено в адміністративному та судовому порядку.

Задоволення скарги є підставою для реєстрації зазначених у скарзі ПН/РК в ЄРПН з урахуванням вимог п. 2001.3 ст. 2001 ПК (п. 18 Порядку розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних).

Якщо рішення щодо скарги не надсилається платнику податку протягом строку, визначеного п. 56.23 ст. 56 Кодексу, така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника податку з дня, що настає за останнім днем зазначеного строку.

Отже, вже подані для реєстрації у ЄРПН ПН/РК, реєстрацію яких зупинено, реєструються у день настання однієї з таких подій:

- прийняття в установленому порядку та набрання чинності рішенням про реєстрацію ПН/РК;

- задоволення скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової ПН/РК;

- не надсилання платнику протягом строку, визначеного п. 56.23 ст. 56 ПК, рішення щодо скарги на рішення комісії регіонального рівня про відмову в реєстрації ПН/РК;

- набрання рішенням суду законної сили про реєстрацію ПН/РК (у разі надходження до ДПС відповідного рішення);

- неприйняття та/або відсутність реєстрації в установленому порядку рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК.

Зазначена норма передбачена п. 19 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних.

Рецепт легкої звітності - сервіс Liga:REPORT для ФОП. У ньому містяться всі необхідні форми звітів з підказками, податковий календар, автоматичні нагадування, перевірка заборгованості перед державою. Новинка місяця - онлайн-книга обліку доходів. Придбати за найнижчою ціною

Щоб завжди звітуватися без помилок, вести облік доходів онлайн, тримати руку на пульсі змін законодавства і працювати з перевіреними контрагентами рекомендуємо комплексне рішення LIGA360:Підприємець від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини