Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Квартальна звітність ФОП 3 групи: коли і як подавати?

Реклама

Бот-бухгалтер ReporTax нагадує, що звітна кампанія підприємців третьої групи оподаткування в самому розпалі.

ReporTax - бот-бухгалтер фізособи-підприємця, який не має найманих співробітників. В режимі діалогів в Telegram він розраховує суми податків, сплачує їх, повідомляє про штрафи та борги, а також в один клік дозволяє подати звітність до податкової.

Коли звітувати ФОПам в боті?

Подати Декларацію платника єдиного податку за допомогою бота-бухгалтера необхідно до 31 жовтня включно, вказавши усі доходи, що були отримані протягом третього кварталу 2020 року. Процес відправлення звіту через бот займає одну хвилину, оскільки він формується автоматично, на основі електронної книги доходів. Після прийняття звіту в податковій, є можливість зберегти собі квитанцію 2 про успішне прийняття.

У разі, якщо ФОП 3 групи використовує інший сервіс, крайній термін подання Декларації - 9 листопада. Розробники не рекомендують подавати звіти в останні дні, оскільки в разі допущеної помилки, підприємець не матиме часу подати уточнюючий звіт. Окрім того, в періоди високого навантаження, приймаючий шлюз ДПС може працювати нестабільно.

Коли платити ФОПу податки в боті?

Бот пропонує підприємцям помісячну сплату податків - з 5 до 16 числа щомісяця. В такий спосіб підприємцеві не потрібно тримати на рахунку «відкладені» гроші та турбуватися про ліміти. Відповідно до законодавства єдиний податок фізособи-підприємця 3 групи становить 5% від щомісячного доходу. Для зручності, в ReporTax є електронна книга доходів, тож всі надходження зручно фіксувати в момент отримання протягом кварталу. Бот підтримує 4 валюти - гривню, євро, долар, фунти стерлінгів.

Другий обов'язковий внесок на користь держави - ЄСВ. Важливо пам'ятати, що з 1 вересня 2020 року, у зв'язку зі зміною розміру мінімальної заробітної плати, сума єдиного соціального внеску за місяць становить 1100 гривень.

Щоб перевірити, чи все в порядку з розрахунками з бюджетом, бот надає функцію перевірки податкового боргу. Вона є безкоштовною для усіх зареєстрованих користувачів. Для цього потрібно зареєструватися в боті, завантажити КЕП (кваліфікований електронний підпис) та скористатися командою /my_debt.

Це весь перелік операцій, обов'язковий для ФОПів 3 групи без найманих співробітників. Розробники бота стверджують, що для того, щоб його пройти знадобиться не більше 10 хвилин. А в разі виникнення запитань, в бота є помічники - чат-підтримка «живих» фахівців.

Для підприємців, які мають найманих співробітників - рекомендуємо комплексне рішення LIGA360: Підприємець. Воно дозволить подавати звітність онлайн, перевіряти контрагентів та стежити за законодавчими новаціями.

Довідка:

ReporTax - це завжди актуальні реквізити рахунків, легкий процес сплати податків через смартфон, моніторинг вашого податкового боргу деталізований по податках, і найпривітніший бухгалтер усього за 75 гривень на місяць. Дізнавайтеся більше та спробуйте вже сьогодні

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини