Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За борг з ЄСВ ФОП-спрощенця можуть перевести на загальну систему оподаткування

Реклама

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області інформує, що платники єдиного податку за наявності податкового боргу можуть втратити свідоцтво платника єдиного податку і таким чином позбутися права здійснювати господарську діяльність на спрощеній системі оподаткування.

Зокрема, свідоцтво платника єдиного податку може бути анульовано у разі встановлення податковим органом, за наслідками перевірки, факту наявності податкового боргу протягом двох послідовних кварталів - в останній день другого із двох послідовних кварталів.

Відповідно до норм Податкового кодексу строк сплати єдиного податку для підприємців першої та другої груп встановлено - нe пізніше 20 числа поточного місяця. Окремої норми щодо перенесення граничного терміну сплати податкових зобов'язань Податковим кодексом не передбачено, а тому у 2020 році встановлено наступні терміни сплати єдиного податку: 20 березня, 17 квітня, 20 травня, 19 червня, 20 липня, 20 серпня, 18 вересня, 20 жовтня, 20 листопада та 18 грудня.

Для фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб які обрали спрощену систему оподаткування третьої групи єдиного податку, термін сплати настає через 50 днів після закінчення кожного кварталу у 2020 році: відповідно до 20 травня, до 19 серпня, до 19 листопада та до 19 лютого 2021 року.

За несвоєчасну сплату єдиного податку для ФОП передбачена відповідальність згідно з пункту 122.1 ст. 122 Податкового кодексу. Зокрема, несплата (неперерахування) фізичною особою - платником єдиного податку, визначеною підпунктами 1 і 2 пункту 291.4 ст. 291 ПК, авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені цим Кодексом, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 % ставки єдиного податку, обраної таким платником.

Допоможе не пропустити терміни сплати податків - сервіс Liga:REPORT для ФОП. У ньому містяться всі необхідні форми звітів з підказками, податковий календар, автоматичні нагадування, перевірка заборгованості перед державою. Новинка місяця - онлайн-книга обліку доходів. Придбати за найнижчою ціною/

Ефективне управління бізнесом без ризиків можливе з LIGA360:Підприємець. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе вам бути в курсі всіх законодавчих змін, що стосуються підприємницької діяльності, а також забезпечать вам надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА. Дізнатися більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини