Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

7 листопада перестануть діяти електронні цифрові підписи у Prozorro

Реклама

На офіційній сторінці системи публічних закупівель Prozorro у Фейсбук повідомили, що 7 листопада - день, коли остаточно перестануть діяти електронні цифрові підписи.

Відтоді і замовники, і постачальники повинні використовувати кваліфіковані електронні підписи (КЕП).

"Можливо, ви вже ними користуєтеся, адже від 7 листопада 2018 року більшість акредитованих центрів сертифікації ключів видавали їх саме у вигляді КЕП. Якщо ж ні, то радимо змінити свій ЕЦП на КЕП уже найближчим часом", - зазначено у повідомленні.

Що зміниться з 7 листопада

1. Замовники (окрім закладів комунальної форми власності) мають зберігати КЕП на захищених носіях - інакше кажучи, використовувати токени при публікації.

2. Учасники повинні мати КЕП, але не обов'язково на токені.

3. Замовники НЕ зобов'язані згідно з Законом "Про електронні довірчі послуги" чи Законом "Про публічні закупівлі" вимагати від учасників підписати пропозицію саме КЕП на токені, а не КЕП на іншому носії.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки: усі форми звітності; нагадування, авторозрахунки й підказки; моніторинг контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬОзнайомитися з пропозицією.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини