Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк презентував законопроект про страхування урожаю від ризиків загибелі

Реклама

29 жовтня у Національному банку відбулася презентація проекту змін до Закону "Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою"


Про це повідомили у прес-службі Нацбанку.

Зазначено, що з прийняттям цього законопроекту аграрії отримають сучасні страхові інструменти для захисту сільськогосподарських культур від ризиків загибелі та підтримку держави за рахунок здешевлення вартості страхування.

Пропозиції до законопроекту визначатимуть права й обов'язки учасників ринку та вимоги до них - агровиробників та страхових компаній, які мають право здійснювати страхування сільськогосподарської продукції.

До об'єктів страхування належатимуть посіви, урожай агрокультур, багаторічні насадження та їх урожай, сільськогосподарські тварини, риба, водні біоресурси, сім'ї бджіл з їх продуктами, дохід від реалізації первинної сільськогосподарської продукції.

Аграрії матимуть змогу отримати відшкодування частини страхового платежу. Так, у 2021 році він становитиме до 50% з обмеженням розміру виплат за об'єктами страхування, далі - до 80%. Страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою впроваджуватиметься вже з 2021 року. З цією метою в держбюджеті на наступний рік передбачені кошти.

Цим законопроектом скасовується положення про страхування агропродукції через Аграрний страховий пул, а також Закон "Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою", норми якого буде перенесено до Закону "Про державну підтримку сільського господарства України".

ЛІГА:ЗАКОН пропонує комплексний інструмент LIGA360 для агробізнесу, який дає змогу команді працювати в єдиному робочому просторі. Комплекс інформаційно-аналітичних продуктів містить головні інструменти, які допомагають відстежувати зовнішні ризики й ухвалювати сильні рішення для втримання лідерських позицій. Лише в червні обирайте LIGA360 для агробізнесу зі знижкою.

Чорна п'ятниця наближається! Вже 6-го листопада відбудеться головний цінопад на продукти та системи від ЛІГА:ЗАКОН. Акція триватиме один день. Аби не пропустити шанс скористатися найвигіднішими умовами цього року, заповнюйте форму заявки

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини