Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд підтримав законопроект про протидію рейдерству

Реклама

Уряд підтримав розроблений Мін'юстом законопроект «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з впорядкуванням діяльності у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

Проектом пропонується з 1 січня 2022 року позбавити Мін'юст повноважень щодо прийняття рішень про скасування реєстраційних дій у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань і про скасування рішень про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Буде передбачено виключно судовий порядок оскарження рішень, дій або бездіяльності державних реєстраторів, суб'єктів державної реєстрації у цих сферах.

Також пропонується перевести частину реєстраційних послуг в електронну форму, зокрема - проведення реєстраційних дій на підставі судових рішень, отриманих в результаті інформаційної взаємодії з Єдиним державним реєстром судових рішень, відмову від зберігання відомостей реєстраційних справ на паперових носіях тощо. Такі новації виключатимуть можливість проведення державної реєстрації на підставі підроблених судових рішень.

Районні державні адміністрації виключать зі складу суб'єктів держреєстрації у сферах нерухомості та бізнесу. При цьому відповідні повноваження виконавчих комітетів сільських, селищних та міських рад з державної реєстрації залишаються без змін.

Однією з новацій проекту також є можливість встановлення учасниками юридичної особи застереження про здійснення реєстраційних дій виключно на підставі рішення учасників, прийнятого в електронній формі та підписаного з використанням засобів електронної ідентифікації з високим рівнем довіри.

Щоб убезпечити вашу нерухомість та бізнес від несанкціонованих рейдерських захоплень - скористайтеся сервісом SMS-маяк. Ви зможете контролювати не лише зміни, які відбулися в реєстрі, але і про спроби внести такі зміни. Дізнавайтеся також про знижки на Чорну п'ятницю від ЛІГА:ЗАКОН.

Запрошуємо на вебінар "Захист бізнесу під час карантину: як долати нові виклики". Дізнавайтеся, як організувати захист активів компанії, як карантин вплинув на активність правоохоронних органів та як не стати жертвою рейдерських захоплень.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини