Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено механізм повідомлення нерезидентів про взяття їх на облік як платників податків

Реклама

Відповідно до Закону №466 іноземні юридичні компанії, організації, які здійснюють в Україні діяльність через відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва, або придбавають нерухоме майно чи отримують майнові права на таке майно в Україні, або відкривають рахунки в банках України, зобов'язані стати на облік у контролюючих органах.

На виконання цієї норми Кабмін затвердив Порядок повідомлення нерезидентів про взяття на облік як платників податків.

Порядок визначає механізм повідомлення контролюючими органами нерезидентів про взяття їх на облік як платників податків.

У разі взяття на облік цих осіб у контролюючих органах відповідно до поданої ними заяви та документів, цим нерезидентам не пізніше наступного робочого дня з дня взяття на облік за основним місцем обліку надсилається (видається) довідка.

Якщо взяття на облік нерезидента здійснено за рішенням контролюючого органу на підставі акту перевірки, без заяви про взяття на облік та отримання заперечення до акту перевірки, цим нерезидентам надсилається (видається) Повідомлення нерезидентів про взяття на облік як платників податків.

Звітність без головного болю можлива! Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки: усі форми звітності; нагадування, авторозрахунки й підказки; моніторинг контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Дізнавайтеся також про знижки на Чорну п'ятницю від ЛІГА:ЗАКОН.

Читайте також:

Податкові новації, запроваджені законами України № 466 та № 786

Іноземці зможуть віддалено вести бізнес в Україні: зареєстровані проекти про е-резидентство

Українське законодавство про КІКи: немає меж досконалості

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини