Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перелік виплат, які підлягають компенсації за затримку, обмежать

Реклама

Рада підтримала за основу проект Закону № 3817 "Про внесення змін до Закону України "Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати".

Проектом пропонується встановити вичерпний перелік грошових доходів громадян, які підлягають компенсації у випадку порушення встановлених строків їх виплати, а саме це:

- пенсії або щомісячне довічне грошове утримання (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством);

- соціальні виплати;

- стипендії;

- заробітна плата (грошове забезпечення);

- сума індексації грошових доходів громадян.

Встановлення вичерпного переліку виплат обумовлено існуючим корупціогенним фактором, який полягає в нечіткості визначення підстав для прийняття рішення, оскільки у переліку видів доходів (пенсії, соціальні виплати, стипендії, заробітна плата, грошове забезпечення) зазначено позицію „та інші”.

Моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою рольового місця HR в системі LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, зокрема для роботи віддалено. Рішення для HR-менеджера - це набір інструментів для моніторингу трудового законодавства, з усіма новаціями і експертними коментарями, а також модуль системи аналітики медіа-простору Semantrum для відстежування згадок бренду і відгуків про компанію.

Дізнавайтеся також про знижки на Чорну п'ятницю від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини