Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон про створення аграрного реєстру для отримання держпідтримки

Реклама

Прийнято Закон "Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" та інших законів Україні щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції" (проект № 3295).

Законом запроваджуються підстави для створення та функціонування Державного аграрного реєстру, як державної автоматизованої інформаційної системи збирання, обліку, накопичення, оброблення та надання інформації про виробників сільськогосподарської продукції.

Щорічно за кожним видом державної підтримки один виробник сільськогосподарської продукції зможе отримати державну підтримку в сумі не більше ніж 10 тисяч розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року. Особа, яка претендує на отримання державної підтримки зобов'язана повідомити центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики, політики у сфері сільського господарства, про всіх пов'язаних з нею осіб, які протягом бюджетного року є отримувачами державної підтримки, а також про зміни стосовно таких пов'язаних осіб.

Нагадаємо, виявити усі можливі зв'язки компаній та персон можна з допомогою сервісу CONTR AGENT

Цільове спрямування державної підтримки забезпечується пріоритетним наданням державної підтримки малим фермерським господарствам, у тому числі сімейним фермерським господарствам, які мають у власності та/або користуванні не більше 100 га земель сільськогосподарського призначення та річний дохід яких від реалізації продукції не перевищує 5 мільйонів гривень. Обсяг і види державної підтримки малим фермерським господарствам, у тому числі сімейним фермерським господарствам, на наступний рік розраховуються щороку, виходячи з фактичної чисельності таких господарств у поточному році.

Старт земельної реформи в умовах нестачі коштів, активізація рейдерства та законодавчі зміни можуть призвести до неочікуваних наслідків. ЛІГА:ЗАКОН розробила комплексне рішення - LIGA360 для агробізнесу, яке допоможе всій команді об'єднати зусилля для управління ризиками та вирішення щоденних професійних завдань. Дізнавайтеся більше за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини