Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вхід до магазину за QR-кодом і автоматичні штрафи: анонсовано нові інструменти боротьби з пандемією в Україні

Реклама

Прем'єр-міністр України сьогодні на засіданні Верховної Ради представив п'ять основних цифрових рішень Уряду, які мають допомогти в боротьбі з пандемією в Україні. Найближчим часом буде запроваджено:

  • Цифровізація та централізація збору інформації щодо фактів та підозр про випадки інфекційних захворювань. Це дасть можливість швидше та ефективніше планувати розширення лікарень, забезпечення персоналом та закупівлі ліків.

  • Вдосконалення застосунку «Дій вдома» з впровадженням автоматичних штрафів за порушення режиму самоізоляції.

  • Запуск електронного рецепту на антибіотики та розширення програми «Доступні ліки» на антибіотики.

  • Запровадження електронного направлення на ПЛР-тестування, що дасть можливість відстежувати черги в режимі реального часу.

  • QR-коди для публічних місць, які централізовано генерують та розміщують самі заклади. Без сканування такого коду неможливо буде відвідати жоден заклад громадського харчування чи торговельний центр. Якщо потім людина захворіла, то всім, хто був у цьому закладі разом із нею будуть приходити відповідні сповіщення. Зараз таку систему в повній мірі почала реалізовувати Велика Британія.

Про нові правила карантину в Україні читайте тут

Стежити за змінами в законодавсті ще простіше, ніж раніше. Контролюйте тільки ті норми закону, які цікаві вам. В модулі LIGA360.Smart-сигнали отримуйте сповіщення, які ви встановили в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Замовити доступ для ознайомлення з рішеннями можна тут

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини