Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Малий бізнес на загальній системі оподаткування звільнять від планових перевірок - проект

Реклама

Мінекономіки пропонує звільнити від планових перевірок суб'єктів мікро- та малого підприємництва, які не застосовують спрощену систему оподаткування, на три роки після їх відповідної реєстрації. Відповідний проект оприлюднено для обговорення.

Зміни не стосуватимуться перевірок суб'єктів господарювання, які віднесені до високого ступеня ризику та суб`єктів господарювання у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Проектом запропоновано повністю оновити редакцію Закону України "Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності".

Щодо суб'єктів мікропідприємництва та малого підприємництва, що не відносяться до суб'єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, заборонять проведення органами державного нагляду (контролю) планових перевірок на три роки з моменту державної реєстрації, крім планових перевірок додержання санітарного законодавства, законодавства про працю, зайнятість (у тому числі зайнятість та працевлаштування інвалідів), про рекламу щодо реклами про вакансії (прийом на роботу), надання соціальних послуг та заходів державного нагляду (контролю), що проводяться Пенсійним фондом.

Нагадаємо, ДРС затвердила План комплексних перевірок бізнесу на 2021 рік

Підготуватися до перевірок допоможе ресурс "Мистецтво оборони". Тестовий доступ можна отримати за посиланням

Дізнатися чи потрапила ваша компанія в графіки планових перевірок на поточний рік можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини