Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент відповів на петицію щодо розмитнення "євроблях"

Реклама

Президент відповів на електронну петицію № 22/105108-еп "Виконати обіцянку дану своїм виборцям та виборцям Політичної партії "Слуга Народу" щодо вирішення питання доступного розмитнення та знаходження на території України автомобіля європейської реєстрації", розміщену на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 7 вересня 2020 року громадянином І.В.Казачуком. Петицію підписали майже 27 тисяч громадян.

У петиції, зокрема, порушується питання про прийняття рішення щодо негайного включення до порядку денного засідання Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики законопроектів, зареєстрованих у Верховній Раді за № 3704, № 3705, № 3706.

Як депутати пропонують вирішити питання розмитнення читайте тут

Володимир Зеленський зазначив, що 9 листопада 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, на якому було розглянуто низку зареєстрованих у Верховній Раді законопроектів щодо змін у податкових і митних правилах, які застосовуються до операцій з постачання в Україні та ввезення на митну територію України транспортних засобів.

Серед проектів законів, що розглядалися, - проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо упорядкування структури акцизного податку» (реєстр. № 3704) і проект Закону «Про внесення змін до розділу ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» (реєстр. № 3706).

За результатами проведеного обговорення Комітетом Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики прийнято рішення підготувати доопрацьований законопроект та з цією метою створити робочу групу під головуванням заступника Голови Комітету О. Ковальчука із залученням до її роботи представників Кабінету Міністрів.

Президент також повідомив, що задля прискорення розв'язання проблемної ситуації та вироблення конструктивних рішень з урахуванням позицій усіх заінтересованих сторін ним надіслано звернення до Голови Верховної Ради Д. Разумкова з проханням сприяти роботі зазначеної робочої групи та напрацюванню необхідних законодавчих ініціатив.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини