Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ДПС відповіли, хто з 1 січня повинен буде застосовувати РРО

Реклама

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що з 1 січня 2021 року набирають чинності положення Податкового кодексу, згідно з якими настає обов'язок застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі-ПРРО) для суб'єктів господарювання, які здійснюють види діяльності, визначені п. 61 підрозд.10 розд. ХХ ПК.

Так, з 1 січня 2021 року до 1 квітня 2021 року реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичними особами - підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. гривень, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

- реалізацію товарів (надання послуг) через мережу Інтернет;

- реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;

- реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння;

- роздрібну торгівлю вживаними товарами в магазинах (група 47.79 КВЕД);

- діяльність ресторанів, кафе, ресторанів швидкого обслуговування, якщо така діяльність є іншою, ніж визначена пунктом 11 статті 9 Закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг";

- діяльність туристичних агентств, туристичних операторів;

- діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщення (група 55.10 КВЕД);

- реалізацію текстилю (крім реалізації за готівкові кошти на ринках), деталей та приладдя для автотранспортних засобів відповідно до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

У разі перевищення платником єдиного податку другої - четвертої груп (фізичною особою - підприємцем) в календарному році обсягу доходу 1 млн гривень, застосування реєстратора розрахункових операцій та/або програмного реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов'язковим.

Застосування реєстратора розрахункових операцій та/або програмного реєстратора розрахункових операцій починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку.

Отримайте комплексну підтримку на всіх етапах роботи зі звітністю разом з REPORT. Чат-підтримка для клієнтів, усі необхідні звіти та однакова ціна для платників і неплатників ПДВ. Сервіс містить актуальні форми, підказки до заповнення, а також найзручнішу систему керування ПДВ та автоматизований моніторинг відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків. Замовляйте тестовий доступ та переконайтеся самі.  

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини