Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виторг менше 5000 гривень - привід для перевірки ДПС

Реклама

За інформацією ГУ ДПС у Херсонській області на 1 грудня 2020 податківці провели 401 фактичну перевірку платників, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі підакцизними групами товарів, реалізації пального та ресторанного господарства.

Підприємцям - порушникам податкового законодавства донараховано понад 9,2 млн гривень штрафних (фінансових) санкцій.

Насамперед, до переліку ризикових суб'єктів господарювання потрапляють бізнесмени, які використовують РРО з середньомісячним виторгом менше 5 тис. гривень, що свідчить про приховування реального обсягу розрахункових операцій та заниження рівня сплати податків до бюджету.

У ДПС пояснили, що кожен господарський об'єкт потребує на місяць таких мінімальних витрат: офіційна мінімальна зарплата одного працівника станом на 01.09.2020 - 5 тис. гривень; обслуговування касової та іншої техніки: від 200 гривень до 500 гривень. Додатково вартість ліцензій та дозвільних документів, витрати на утримання приміщення, оренду, опалення тощо. Стає одразу зрозуміло, що підприємець просто намагається приховати торгову виручку та необлікований товар.

Такі суб'єкти господарювання одразу потрапляють під пильний контроль фахових спеціалістів податкового відомства для проведення фактичних контрольно-перевірочних заходів.

Підготуватися до перевірок допоможе ресурс "Мистецтво оборони". Тестовий доступ можна отримати за посиланням

Стежте за законодавчими ініціативами і нововведеннями, які можуть вплинути на ваш бізнес з допомогою комплексного рішення LIGA360 для підприємцівLIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ автоматично сповіщатиме про усі актуальні для вас оновлення законодавства, допоможе безпомилково формувати звітність для держорганів, а також контролювати надійність контрагентів і партнерів.

Снігопад знижок на професійні продукти для бізнесу від ЛІГА:ЗАКОН почався. Не пропустите новорічні знижки на кращі професійні рішення для бізнесу. Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію зі знижкою 30%.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини