Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як держава підтримає бізнес під час локдауну: Закони опубліковано

Реклама

Сьогодні Уряд вже офіційно назвав дати запровадження локдауну - з 8 по 24 січня 2021 року. Щоб підтримати у цей період громадян та бізнес було прийнято два закони, які вже офіційно опубліковано та набувають чинності 10 грудня 2020. Це закони № 1071-IX та № 1072-IX.

Що саме пропонує держава?

Допомога 8000 грн та компенсація ЄСВ

Буде два види одноразової матеріальної допомоги та компенсація витрат на сплату ЄСВ. Компенсацію ЄСВ зможуть отримати суб'єкти господарювання - юридичні особи якщо на 31 жовтня 2020 року їх основний вид економічної діяльності відносився до Переліку, який має затвердити Уряд. Сума одноразової компенсації розраховується як середнє значення сплачених сум ЄСВ за десять місяців, що передували набранню чинності цим Законом.

Нагадаємо, Мінцифри раніше повідомило про шість категорій КВЕД, які зможуть претендувати на отримання допомоги

Також слід зауважити, що допомогу 8000 зможуть отримати не усі підприємці та працівники, які втратили заробіток. Закон встановлює певні обмеження. Детальніше про це читайте тут

Матеріальну допомогу звільнено від оподаткування ПДФО та податком на прибуток.

Щоб завжди звітуватися без помилок, вести облік доходів онлайн, тримати руку на пульсі змін законодавства і працювати з перевіреними контрагентами - рекомендуємо комплексне рішення LIGA360:Підприємець від ЛІГА:ЗАКОН.Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію зі знижкою 30%.

Податкові канікули

Законом № 1072-IX пропонується запровадження податкових канікул для ФОПів I групи, що звільняє їх від нарахування та сплати єдиного податку та єдиного внеску з грудня 2020 року до травня 2021 року.

Списання податкового боргу

Платникам податків спишуть борг у разі, якщо його сукупний розмір за усіма податками й зборами не перевищує 3060 грн та непогашений станом на 1 листопада 2020 року.

На списані відповідно до цього пункту суми не застосовуються штрафні санкції, не нараховується пеня. Списання податкового боргу згідно з цим пунктом є підставою для звільнення майна платника податків з-під податкової застави та її виключення з відповідних державних реєстрів.

Також відтерміновано до 29 грудня 2021 року сплату податкових боргів громадян та самозайнятих осіб на суму до 6800 грн, які виникли до 1 грудня 2020 року. У разі погашення платником податків повної суми відстроченого податкового боргу не пізніше вствновленого строку штрафні санкції і пеня не застосовуються та не нараховуються, а застосовані (нараховані) коригуються до нульових показників.

Збільшено втричі (з 1 020 грн до 3 060 грн) поріг податкового боргу, щодо якого податкова не вчинятиме заходи стягнення.

Детальніше про законопроекти читайте тут

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію зі знижкою 30%.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини