Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Місцеві органи влади зможуть проводити будівельні перевірки: проект постанови

Реклама

Міністерство розвитку громад і територій ініціює відновлення дії постанови Кабінету Міністрів України № 553 «Про порядок здійснення державного архітектурно-будівельного контролю». У середу, 10 грудня, проект постанови розісланий на погодження ЦОВВ і буде розглянутий вже на найближчому черговому засіданні Уряду.

Про це повідомили у прес-службі Уряду.

«Через відсутність держконтролю, зокрема, зі сторони органів місцевого самоврядування, в українських містах виник будівельний колапс. Оскільки місцева влада жодним чином не може вплинути на самочинне будівництво, це вже призводить до трагічних наслідків. Ми всі чудово пам'ятаємо інцидент в Одесі, де обвалилася частина житлового будинку, пам'ятки архітектури, внаслідок незаконних робіт забудовника з демонтажу будівлі, що розташована поруч. Така ситуація, нажаль, відбувається по всій країні», - пояснив таке рішення Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

За його словами, лише впродовж останнього місяця зафіксовано понад 70 звернень від органів місцевого самоврядування щодо незаконних забудов, які з'явилися в їхніх містах з березня цього року. Основна їхня скарга, що вони ніяк не можуть вплинути на недобросовісних забудовників.

Відновлення повноважень місцевим органам влади здійснювати архітектурно-будівельний контроль, дозволить зупинити незаконне будівництво на місцях. А також здійснювати планові та позапланові перевірки.

Міністр наголосив, що цей крок жодним чином не зупиняє реформу містобудування, розпочату в березні цього року. «ДАБІ буде ліквідовано. Крок за кроком ми зупинимо корупцію та хаос, і наведемо лад у питаннях містобудування», - наголосив Олексій Чернишов.

Перевірити забудовника перед купівлею квартири можна з допомогою сервісу CONTR AGENT

Стежте за законодавчими ініціативами і нововведеннями, які можуть вплинути на ваш бізнес з допомогою комплексного рішення LIGA360 для підприємцівLIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ автоматично сповіщатиме про усі актуальні для вас оновлення законодавства, допоможе безпомилково формувати звітність для держорганів, а також контролювати надійність контрагентів і партнерів.

Не пропустіть зимові знижки на інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для бізнесу від ЛІГА:ЗАКОН! Обирайте сьогодні зі знижкою 30%

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини