Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Подати документи на реєстрацію авто можна буде онлайн

Реклама

Кабмін змінив порядок державної реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку транспортних засобів. Про це повідомила прес-служба МВС.

Подати заяву та документи, необхідні для отримання номерних знаків та реєстраційних номерів можна буде через Електронний кабінет водія або Єдиний державний портал адмінпослуг.

Крім того, зміни передбачають недопущення відчуження транспортних засобів у власників, стосовно яких містяться відомості у Державному реєстрі боржників.

Спрощено і процедури огляду транспортних засобів під час державної реєстрації, перереєстрації та зняття їх з обліку.

Відповідно до проекту ухваленої постанови у разі коли під час реєстрації (перереєстрації) транспортні засоби не підлягають огляду фахівцями експертної служби МВС, подання заяви та документів, необхідних для отримання номерних знаків та реєстраційних документів, перевірка поданих документів можуть здійснюватися через Електронний кабінет водія.

Також зареєструвати авто можна буде на підставі договору купівлі-продажу, оформленого в електронному вигляді з використанням сервісу «Електронний кабінет водія».

Заборонено видавати номерні знаки того самого типу з тим самим інформаційним змістом на два і більше транспортних засобів.

Також оновлено порядок перереєстрації транспортних засобів. Так, при перереєстрації транспортних засобів, що належать юридичним особам недержавної форми власності, крім документів, визначених цим Порядком, додаються копії відповідних рішень власників, засвідчених у встановленому порядку, або документи про перехід права власності.

Якщо перереєстрація транспортних засобів здійснюється без зміни їх власників або на підставі свідоцтва про право на спадщину номерні знаки (за умови відповідності їх інформаційного змісту щодо адміністративно-територіальної належності, порядкового номера та серії встановленим вимогам) за зверненням власників можуть перезакріплюватися за цими транспортними засобами.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Перереєстрація транспортних засобів, які є внесками учасників до статутного капіталу господарських товариств, проводиться на підставі технічного паспорта, актів приймання-передавання транспортних засобів за формою згідно з додатком 2 до Порядку, справжність підпису на яких засвідчено нотаріально, та нотаріально засвідчених копій: рішення товариства про згоду прийняти такі транспортні засоби, виписки з розділу статуту юридичної особи щодо внесення цих транспортних засобів до статутного капіталу товариства.

Встановлено вичерпний перелік підстав для скасування державної реєстрації (перереєстрації) та зняття з обліку транспортних засобів:

  • на підставі документів, що підтверджують установлення факту знищення, підробки або зміни ідентифікаційного номера транспортного засобу, номера двигуна або заміни без відповідного дозволу номерної панелі з ідентифікаційним номером транспортного засобу;

  • у разі встановлення факту здійснення державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортного засобу без документів, передбачених законодавством;

  • у разі встановлення фактів внесення до Єдиного державного реєстру транспортних засобів завідомо неправдивої інформації про здійснення реєстраційних операцій з транспортним засобом;

  • у разі встановлення факту державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортного засобу, який на момент проведення реєстраційної операції знаходився під дією обтяжень;

  • у разі визнання недійсним правочину, на підставі якого проводилася державна реєстрація (перереєстрація), зняття з обліку транспортного засобу;

  • на підставі рішення суду;

  • у разі встановлення факту підроблення митних документів або нездійснення митного оформлення транспортного засобу.

Зустрічайте нові можливості системи пошуку та аналізу контрагентів CONTRAGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Відтепер користувачам системи CONTRAGENT доступна можливість перегляду досьє Персон: керівників та бенефіціарів компаній. Також всім користувачам доступне відображення інформації щодо наявності компаній у Єдиному реєстрі боржників та Автоматизованій системі виконавчого провадження. Встигніть скористатися перевагами CONTRAGENT зі знижкою 30% за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини