Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працює додатковий портал для отримання допомоги під час карантину

Реклама

Під час прямого ефіру на телеканалі «1+1» 17 грудня Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко поінформував про додатковий ресурс - інформаційну сторінку щодо програм підтримки бізнесу під час карантину. Портал запущено Мінекономіки та Офісом розвитку МСП, з яким можна ознайомитися за посиланням.

Про це повідомили у прес-службі Мінекономіки.

На сайті розміщені покрокові інструкції, як скористатися новими програмами, а також актуальна інформація про діючі заходи підтримки. Сторінка також доповнена окремим функціоналом для онлайн-звернень і отримання кваліфікованих роз'яснень.

«Уся інформація про три програми є на спеціальному інформаційному порталі. Якщо для когось недостатньо інформації, то можна задати запитання в електронній формі. Крім того, є онлайн чат на порталі “Дія”, - зазначив Міністр Ігор Петрашко.

Окремо Міністр наголосив на декількох важливих акцентах програм підтримки та пояснив деталі на прикладах.

«Щодо програми підтримки «Допомога працівникам і ФОП. 8 000 грн». Якщо ФОП має 10 найманих працівників, то всі його 10 найманих працівників + ФОП отримують компенсацію у 8 тисяч гривень. Це досить достойна допомога з нашої точки зору на закриття локдауну», - відмітив Міністр.

Зокрема, сума у 8 тисяч гривень надаватиметься тим ФОПам, діяльність яких зазначена у переліку КВЕДів. Разом, з тим, ті роботодавці, які не підпали під основний перелік, можуть скористатися програмою «Допомога роботодавцям до 8 000 грн».

«Там, де КВЕДи не в локдауні, але підприємство постраждало, документи має подати роботодавець. Якщо працівник отримує 16 тисяч гривень, то компенсація може бути 8 тисяч гривень - максимально. Знову ж таки, ця програма не відноситься до ФОПів», - пояснив Міністр.

Нагадуємо, подача заявок на першу з програм (так звану “8 тис. грн”) продовжена до 31 грудня, на дві інші необхідно подати документи до 21 грудня.

Ті оособи, які не встигнуть подати заяву на отримання карантинної допомоги до встановлених строків у 2020 році, отримають допомогу у 2021 році.

Найкращий подарунок для бізнесу - зручні рішення для підвищення ефективності роботи. ЛІГА:ЗАКОН продовжує снігопад знижок до 60 % на інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для спеціалістів будь-якого профілю. Обирайте рішення від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки: усі форми звітності; нагадування, авторозрахунки й підказки; моніторинг контрагентів та бізнес-партнерів. До завершення акції залишились лічені дні, встигніть обрати свою пропозицію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини