Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ дозволив небанківським фінустановам перейти на електронну форму подання документів

Реклама

Національний банк спростив вимоги до подання документів та дозволив небанківським фінансовим установам подавати їх в електронному вигляді.

Упродовж карантину небанківські фінустанови можуть не подавати до НБУ документи на паперових носіях, якщо подають їх в електронному вигляді з накладеним кваліфікованим електронним підписом. 

Подати такі документи можна на електронну пошту nbu@bank.gov.ua або іншими засобами електронного зв'язку, які НБУ використовує для електронного документообігу.

Можливість подати документи в електронному вигляді мають:

  • небанківські фінансові установи; 

  • юридичні особи, які не є фінустановами, але мають право надавати окремі фінансові послуги;

  • юридичні особи, які мають намір отримати ліцензію на провадження діяльності з надання фінансових послуг; 

  • юридичні та фізичні особи, які мають намір набути або збільшити істотну участь у фінансовій установі;

  • страхові та перестрахові брокери та особи, які мають намір бути включеними до держреєстру страхових та перестрахових брокерів; 

  • особи, які мають право займатися актуарними розрахунками, або мають намір здійснювати актуарні розрахунки та отримати відповідне свідоцтво.

Проте якщо потрібно подати до НБУ оригінал документа, який існує лише в паперовій формі, то варто подавати саме паперовий оригінал. До прикладу, якщо вам потрібно подати оригінал свідоцтва про реєстрацію фінансової установи для його переоформлення.

Відповідні зміни передбачені постановою НБУ № 161 від 21 грудня 2020 року та дыють з 23 грудня.

Відтепер в аналітичній системі пошуку та аналізу контрагентів CONTRAGENT з'явилась нова можливість оцінки фінансової стійкості та ринкової потужності компаній: FinIndex та MarketIndex. FinIndex - це швидка і зручна система оцінки платоспроможності компанії, а MarketIndex - це оцінка ринкової потужності та динамічності компанії. Встигніть скористатися перевагами системи CONTRAGENT зі знижкою 30% за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини