Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як виписати зі свого житла осіб, які вже там не проживають

Реклама

У Центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіли, що робити, якщо особа, з невідомих причин відмовляється добровільно знятися з реєстрації у вашому житлі.

Відповідно до частини 1 статті 316 Цивільного кодексу правом власності є право особи на річ (майно), яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від волі інших осіб. Окрім того, згідно зі статтею 317 ЦК власникові належать права володіння, користування та розпоряджання своїм майном. Стаття 319 ЦК визначає, що саме власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд.

Особа має право на звернення до суду за захистом своїх прав та інтересів.

Для початку в таких випадках потрібно скласти акт про осіб, які зареєстровані, але фактично не проживають у житловому приміщенні впродовж року. Окрім того, належним доказом відсутності певних осіб за місцем їх постійного проживання є покази свідків. Після зібрання всіх необхідних доказів наступним кроком є звернення до суду з позовом про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням.

До позовної заяви додаються такі документи (перелік не є вичерпним):

- документ, що підтверджує сплату судового збору (908 гривень);

- документи, що підтверджують право власності на нерухоме майно;

- документи, що підтверджують факт відсутності члена сім'ї власника у займаному приміщенні без поважних причин понад один рік.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини