Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збільшено суми компенсацій за затримку рейсу та втрату багажу

Реклама

Кабмін постановою від 5 січня 2021 року №10 затвердив зміни до пункту 27 Порядку і правил здійснення обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації, збільшивши суми страхового відшкодування.

Постановою передбачено збільшення мінімальної страхової суми (ліміту відповідальності) за шкоду, заподіяну внаслідок затримки під час перевезення пасажирів, а також за шкоду, заподіяну багажу, вантажу чи пошті. 

Так, мінімальна страхова сума становитиме:

  • за шкоду, заподіяну внаслідок затримки під час перевезення пасажирів, - сума, еквівалентна 5346 СПЗ (було - 4694 СПЗ);

  • за шкоду (знищення, утрату, пошкодження), заподіяну багажу, або за затримку в його перевезенні - сума, еквівалентна 1288 СПЗ (було - 1131 СПЗ) стосовно кожного пасажира, на будь-який політ та відповідно до фактичної кількості пасажирських крісел на борту повітряного судна (багаж означає як зареєстрований, так і незареєстрований (ручна поклажа) багаж, у тому числі особисті речі пасажира);

  • за шкоду (знищення, утрату, пошкодження), заподіяну вантажу чи пошті, або за шкоду, заподіяну внаслідок затримки в їх перевезенні, - сума, еквівалентна 22 СПЗ (було - 19 СПЗ) за кожен кілограм ваги.

Нагадуємо, що спеціальні права запозичення (СПЗ) - міжнародний резервний актив, створений МВФ з метою доповнення наявних міжнародних резервних активів, у вигляді "кошика" із п'яти валют. Курс станом на 14.01.2021 - 40,34 грн.

Криза - час опанувати навички ризик-менеджменту. Спробуйте новий інструмент з управління ризиками і можливостями від ЛІГА:ЗАКОН. Проводьте моніторинг правового й інформаційного поля, бізнес-розвідку про конкурентів і партнерів, обговорюйте і спільно з командою визначайте інтенсивність впливу на вашу компанію і вірогідність наслідків з екосистемою LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини